PROF.DR ERKAN KURALAY LOKMAN HEKİM'DE

Türkiye`nin tanınan Kalp Damar Cerrahlarından Prof. Dr. Erkan Kuralay, Lokman Hekim Sincan Hastanesi kadrosuna katıldı.

Sağlık 13.09.2014 16:41:16 0
PROF.DR ERKAN KURALAY LOKMAN HEKİM
Türkiye`nin tanınan Kalp Damar Cerrahlarından Prof. Dr. Erkan Kuralay, Lokman Hekim Sincan Hastanesi kadrosuna katıldı.
Kariyerine 24 yıl önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi`nde başlayan, 2006 yılında Profesörlük unvanını alan Kuralay, çeşitli üniversitelerin Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Bölümlerinde görev yaptıktan sonra Lokman Hekim Sincan Hastanesi`nde göreve başladı.
Bugüne kadar çeşitli eğitim kuruluşlarında ders kitabı olarak okutulan ‘’Mitral Kalp Cerrahisi’’ ve ‘’Tüm Yönleri İle İntra Aortik Balon’’ isimli 2 kitabı bulunan, ayrıca ulusal ve uluslararası pek çok prestijli yayında yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunan Prof. Dr. Erkan Kuralay, hasta kabulüne başladı.
Kalp Damar Cerrahisinde Prof. Dr. Erkan Kuralay`ın da kadrosuna katılmasıyla gücüne güç katan Lokman Hekim Sincan Hastanesi, kalp ve damar cerrahisindeki iddiasını artırdı.

DAMARI BACAKTAN DEĞİL KOLDAN ALIYOR
Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erkan Kuralay, koroner bypass ameliyatlarında yaşam süresini ve kalitesini artırdığı için atardamarları kullanıyor. Kuralay, ‘’Günümüzde kalp ameliyatlarında çok yaygın şekilde uygulanan ‘ayak toplar damarları’ yerine biz hastanın daha kısa sürede ayağı kalkmasını sağladığı için ‘kol ve meme atar damarlarını’’ tercih ediyoruz. Çünkü ayaktan damar transferi kapıldığı zaman hastanın ayağı kalkma, yürüme süresi ve böylece tedavi süresi uzuyor.
Bununla birlikte biz koroner bypass ameliyatlarını genellikle ‘kalp çalışır durumdayken’ gerçekleştiriyoruz. Böylece hasta daha erken işine dönebiliyor, hızla iyileşme sağlanıyor ve daha önemlisi ameliyat esnasında kana ihtiyaç duyulmuyor.
Kalp kapakçığı ameliyatlarında ise genellikle ‘tamir tekniğini’ kullanıyoruz. Böylece sol kalp fonksiyonları daha iyi olur ve kan sulandırıcılara ihtiyaç duyulmaz. Hasta kadın ise hamile kalabilir’’ diye konuştu.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

31.6° / 15.7°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21